Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83
ABS Alçı Ürünleri Performansı Yüksek Yapılar İçin Güvenli Çözümler Sunuyor

ABS Alçı Ürünleri Performansı Yüksek Yapılar İçin Güvenli Çözümler Sunuyor

Depremle Mücadelede Performansı Yüksek Yapılar İnşa Etmek Büyük Önem Taşıyor

Depremle mücadelede performansı yüksek yapılar inşa ederken binaların sağlamlığı kadar yüklerinin hafifletilmesi de son derece büyük önem arz ediyor. Bina inşasında kullanılan malzemelerin deprem sırasında binanın yükünü azaltmaları ve malzemenin sünek olması yapıların depreme dayanıklılığı açısından çok önemli.  

Alçı plaka sistemlerinin (APS) hafif olmaları, taşıyıcı sisteme transfer olan yükü de azaltmaları ve süneklikleri sayesinde sismik avantajları öne çıkıyor. Bununla birlikte, yaşanabilecek bir doğal afet sonrasında iç mekanda taşıyıcı olmayan sistem hasarları; alçı plaka sistemlerinin kolay tamirat ve hızlı imalat özelliği sayesinde hızlıca yenilenebiliyor.  

ABS Alçı'nın ürettiği Türkiye’nin ilk ve tek ultralight iç mekan alçı plakası ‘Intreme FiT Ultralight’, tek plakada maksimum performans gösteren çok katmanlı ‘MAXtreme’ ve sürdürülebilir dış cephe alçı plakası ‘EXtreme’ gibi ürünleri; düşük karbon salınımı, yüksek yangın dayanımı ve işlevsellikleri ile performansı yüksek yapılar için güvenli çözümler sunuyor. Örneğin EXtreme dış cephe alçı plaka sistemleriyle oluşturulan sistemler, hafif olmaları sayesinde yapının deprem direnci hesaplamalarına tam uyum sağlarken; sünek yapıları sayesinde de deprem dayanımına katkı sunuyor. Yüksek nem dayanıklılığının yanı sıra, anti-mikrobiyal olması nedeniyle küf oluşumunu da engelliyor.  

Ayrıca düşük su emme oranı sayesinde yüzeye temas eden suyu iterek uzaklaştırıyor buhar geçirgenliğini koruyor. Bu sayede nemin hapsolmasını engelleyerek yapının ömrünü arttırırken, sağlıklı yaşam alanlarının da oluşmasına yardımcı oluyor.

Can Kaybı veya Ağır Yaralanmaları Önlemede / Azaltmada APS Performansı Önemli

ABS Alçı’nın alçı plakalarıyla oluşturulan sistemler, alçı plakaların hafif olmaları sayesinde yapının deprem direnci hesaplamalarına tam uyum sağlarken, sünek yapıları sayesinde deprem dayanımına katkı sunuyor.  

Yapıların zemin ve taşıyıcı sistem direncinin yüksek olması gerekliliğinin yanında, iç mekânlarda deprem sırasında ve sonrasında can kaybını veya ağır yaralanmaları önlemede/azaltmada alçı plaka sistemlerinin (APS) performansı büyük önem taşıyor.  

Sistem kurulurken sistem bileşenlerinin uygulama detayları sayesinde, sistemde büyük ölçekli bir çökme meydana gelmeyecek, olası çökmelerde ise hafiflik sebebiyle yaralanmalar/hasarlar azalacaktır.

Intreme ve Intreme FiT Mevcut Yapısı Gereği Çelik Konstrüksiyon Taşıyıcı Sistemlerle Uyumlu Çalışır

Çelik konstrüksiyon ile inşa edilmiş yapıların esnekliği ve sünekliği yüksek özelliklere sahiptir. EXtreme dış cephe alçı plakası ve iç mekan alçı plaka serileri Intreme ve Intreme FiT mevcut yapısı gereği çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemlerle uyumlu çalışır. Alçı plakalar diğer yapı malzemelerine göre hafiftir, uygulama sürecinin hızlı ve kolay olmasına olanak sağlar. Esnek ve sünek olarak tasarlanan çelik konstrüksiyona sahip binaların ABS Alçı alçı plakalarıyla tamamlanması, taşıyıcı sistemin tasarlandığı gibi davranmasını sağlar.