Building Catalog - Platform for Creating Qualified Space

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Fibrobeton 29. Altın Çekül Ödülleri’nde İki Ödülün Sahibi Oldu!

Fibrobeton 29. Altın Çekül Ödülleri’nde İki Ödülün Sahibi Oldu!

Fibrobeton, “Parametrik Ultra Yüksek Performanslı Beton Cephe Kaplama” ürünü ile Yapıda Yenilikçi Ürün Kategorisi’nde Jüri Teşvik Ödülü’nün, “Radyasyon Geçirimsiz Beton” ürünü ile ise Tüzel Fikir Ödülü'nün sahibi oldu!

Fibrobeton’un Parametrik Ultra Yüksek Performanslı Beton Cephe Kaplama ürünü ile ilgili yaptığı açıklama şu şekildeyken:

“Modern mimaride ileri teknoloji ve yenilikçi tasarım çözümlerini bir araya getirir. Bu cephe kaplama sistemi, betonun üstün dayanıklılığı ve performans özelliklerini parametrik tasarımın esnekliğiyle buluşturarak, her projeye özgü estetik ve fonksiyonel ihtiyaçları karşılar. UHPC, olağanüstü mukavemet ve uzun ömürlülük sunarken, parametrik tasarım yaklaşımı ile karmaşık geometriler ve dinamik yüzeyler oluşturmak mümkün hale gelir. Bu sayede, cephe kaplamaları sadece görsel bir çekicilik sağlamakla kalmaz, yapıların enerji verimliliğini artırır ve çevresel etkilere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar​​​​.”

Tüzel Fikir Ödülü kazandığı Radyasyon Geçirimsiz Beton ile ilgili açıklaması ise şu şekilde:

“Hastaneler, sığınaklar ve askeri tesisler gibi özel/kamu sektöründeki yapılar için radyasyon koruma ihtiyacı artmaktadır. Geliştirilen radyasyon geçirimsiz ürün, sadece 4 cm kalınlığında olmasına rağmen yüksek koruma sağlar. Bu özellik, ürünün hem mevcut yapılar için hem de yeni inşaat projeleri için prekast panel şeklinde ya da yerinde üretim yöntemleriyle uygulanabilmesini mümkün kılar. Ürün sayesinde, doğal ve maliyetli bir materyal olan kurşuna talebi azaltarak, yapıda ek yük oluşturan kalın beton duvar kullanımına son verilir.”