Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Nasıl Yapılır? | Dayanıklı Dış Cephe Boyası

Nasıl Yapılır? | Dayanıklı Dış Cephe Boyası

“Nasıl Yapılır?” editoryal içerik serimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz. Yayınlanmasını istediğiniz ürününüz ile “Nasıl Yapılır?” serimizin bir parçası olmak için doldurmanız gereken başvuru formuna ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dayanıklı Dış Cephe Boyası Acrytech F Silk nedir?

Saf akrilik emülsiyon esaslı, UV ışınları ile kürlenerek, oluşturduğu çapraz bağlar sayesinde sertleşen çatlak köprüleme özelliği olan yarı mat görünümlü, elastomerik, dekoratif son kat dış cephe boyasıdır.

Neden Acrytech F Silk Dış Cephe Boyası?

Formülasyonu sayesinde su yalıtımına yardımcı olur. İçerdiği özel saf akrilik bağlayıcı ile düşük kirlenme eğilimine, renk solmalarına karşı mükemmel dayanıma ve yüksek su buharı geçirgenliğine sahiptir. Zorlu iklim koşullarına dayanıklı, örtücülüğü, alkali ve kimyasal direnci yüksektir. Elastik bağlayıcı yapısıyla yüzeyde film tabakası oluşturur, mükemmel esner. Sonrasında oluşabilecek ve büyük sorunlara yol açan kılcal çatlakları köprüler ve boya yüzeyine taşınmasını önler.

Yapıların dış cephesi, iç cephesine nazaran daha fazla dış etkenlere maruz kalır. Yağmur, kar, sıcak, soğuk, güneş ışınları vb. derken yapılarımız yıpranır. Binaların ömrünü uzatmak için, dış etkenlere karşı onları en iyi şekilde korumak gerekir. Bunun için de doğru ürün tercih edilmesi önemlidir.

Cubo Acrytech F Silk Dış Cephe Boyası, tüm bu dış etkenlere karşı maksimum dayanıklılık sağlamak amacıyla saf akrilik bağlayıcı yapısı ile geliştirilmiş, yüksek performanslı bir üründür. Ürün; yüksek su buharı geçirgenliği, alkali ve kimyasal direncinin yüksek oluşu ile yapıları zorlu iklim koşullarına dayanıklı hale getirirken; örtücülüğü ve yüksek metraj yapması ile de metrekareye düşen maliyeti düşürür. Binalarınızı korurken tercih edeceğiniz rengin canlılığının, düşük kirlenme eğilimi ve renk solmalarına karşı mükemmel dayanımı ile uzun süre korunmasını sağlar.

Özetle bu ürün, su bazlı ve çevreye dost özelliğinin yanı sıra, her türlü iklim koşulunda yapının dış etkenlere karşı maksimum dayanım elde edilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Dayanıklı Dış Cephe Boyası Acrytech F Silk Nasıl Uygulanır?

Yüzey Hazırlığı

Uygulama yapılacak yüzeyler her türlü kir, yağ ve tozdan arındırılmalıdır. Yüzeyde varsa gevşek, kabarmış, çatlak zeminler tamir edilmelidir.

Uygulama

Uygulama yapılacak yüzeyde;

  • Yüzey ilk defa boyanacak ham sıvalı ise CUBO ACRYTECH PRIMER DIŞ CEPHE ASTARI ile astarlama işlemi yapılmalıdır. Yüksek emicilik gösteren yüzeyler boyanmadan önce astarlanmalıdır.
  • Yüzey daha önce su bazlı dış cephe boyası ile boyanmış ve üzerine benzer renk ve tonlarda dış cephesi boyası uygulanacak ise CUBO ACRYTECH PRIMER DIŞ CEPHE ASTARI,
  • Yüzeyde solvent bazlı boya var ise veya renk geçişi yapılacaksa, CUBO DÖNÜŞÜM ASTARI ile astarlama işlemi yapılmalıdır.
  • Hacmen %10 - %15 oranında su ile incelerek fırça veya rulo ile 2 kat uygulanır. Katlar arası en az 6 saat bekletilmelidir.
  • İdeal uygulama için ortam ve yüzey sıcaklığının +5oC - +30oC arasında olması gerekmektedir.

 

 

Dayanıklı Dış Cephe Boyası Acrytech F Silk Hangi Projelerde Uygulanmıştır?

Cubo Acrytech F Silk Dış Cephe Boyası pazara sunulduğu yıldan bu yana yeni yapılan projelerden, yenileme binalara, otellerden, kamu binalarına kadar bir çok alanda tercih edilmektedir. Uzun yıllar uygulandığı yüzeyde canlılığını koruyan ürün, 2024 yılı itibariyle mat görünüm seçeneğine sahip ailenin yeni üyesi Acrytech F Mat ile de iddialı duruşunu sürdürüyor.

 

Ürün Adı: ACRYTECH F SILK DIŞ CEPHE BOYASI

Kullanım Alanları: Dış cephe duvarlarında beton, kara sıva, dekoratif sıva gibi mineral yeni yüzeylere ve eski boyalı yüzeylere dekoratif ve koruyucu amaçlı uygulanır.

Ürün Özellikleri: 

  • Parlaklık: Yarı Mat
  • Ambalaj: 2.5 Lt - 15 Lt
  • Desen: Düz
  • Kuruma Süresi: Tam Kuruma 24 Saat
  • Uygulama Sıcaklığı:  +5 C - +30 C
  • İnceltici: Su
  • Güvenlik MSDS