Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
LVT ve Oteller

LVT ve Oteller

Ticari mahallerde genellikle tercih edilen sert zeminlerin, masif ahşap ya da laminat parke gibi ürünlerin yerine/yanına uygulaması kolay ve uzun vadede yatırım avantajı sağlayan ürünler revaçta.

Hem yüksek trafikli alanlar hem de hafif trafikte kullanılan alanlar için vinil ürünler önerilmektedir. Yüksek performanslı vinil, bir otelin lobileri ve konuk odalarından, konutlara kadar tüm alanlar için üstün nitelikler segilemektedir. Bu çok yönlülük, hem şartname perspektifinden hem de bakım ve kurulum açısından son derece arzu edilen bir şey sunuyor yüklenicilere, tasarımcılara ve son kullanıcılara.

Dayanıklılığın, çekiciliğin ve temizlik kolaylığının göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörler olduğunu kabul ederken ürünün kayma direncinin de değerlendirilmesi gerekir. Kayma ve düşme, halka açık alanlarda ve otellerde ıslak hacim zeminlerinde yaralanmaların bir numaralı nedenidir. Bir banyo veya havuz alanı için zemin seçerken kullanıcı güvenliği her zaman ilk başta düşünülmelidir.

Yaktaş Reference | Bursa Hilton Hotel

Oteller için zemin kaplama malzemeleri belirlenirken, doğal olarak, tasarım programı; sadece girişlere ve restoranlara değil, aynı zamanda yatak odalarına ve bağlantı alanlarına da ev sahipliği yaptığı için göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. Konaklama endüstrisi, tüketicinin artık kaliteli ve iyi tasarlanmış iç mekanlar aradığı hızlı tempolu bir talep mekanizmasıyla çalışmaktadır. Bu nedenle, zemin çözümleri, otelin kimliğinin kilit mesajlarını tutarlı bir şekilde tasvir ederken, birden çok pratik ihtiyacı da karşılamalıdır.

Lüks vinil karolar (LVT), yüksek kaliteli performansı olağanüstü tasarımla birleştiren oteller için etkili bir tasarım çözümüdür. Bazı şirketler şimdi inanılmaz teknolojilere sahip, bu da beraberinde malzeme endüstrisinde yaşanan teknolojik gelişmeleri de takip etmiş olma ihtiyacını getiriyor. LVT`de gerçekçi ahşap ve taş kaplama algısı üretebilme yeteneği, otellerin devasa bütçelere bağlı kalmadan lüks bir his yaratmalarına izin veriyor.
Bu tür zemin kaplamalarının dayanıklılığı, yoğun trafik alanlarında iyi çalıştığı ve diğer bazı zemin tiplerinde olduğu gibi lekelenme, çatlama veya aşınma yaratmadığından, otel ortamı için mükemmeldir. Birçok otel geri dönüşüm ve atık hedeflerine de bağlı kalmak istediğinden, LVT kullanmayı,ve böylece israfı mutlak minimumda tutmayı tercih ediyor.
 
Yaktaş Reference | Alva Donna Hotel
 
Biraz da otellerde LVT`nin kullanım mahallerine bakalım. 

Girişler

Tasarım veya pratiklik ikilemi otelin resepsiyonu veya giriş alanları göz önüne alındığında kendini daha belli eder. Otele giren herkes için ilk varış noktası olarak buranın istenen ilk izlenimi bırakması önemlidir. Giriş mekanı, otelin neyi başarmaya çalıştığını ve felsefesini basit bir şekilde ve anında iletmek zorundadır. Giriş alanları en başarılı otellerin kaliteli tasarıma da yatırım yapmış olmaları şaşırtıcı değildir.

Güçlü bir ticari garantiye sahip zemin kaplama ürünü aramak, bu yüksek trafik gösteren ortamlar için en iyisidir. Hem halıyı hem de girişe özgü zeminleri sorunsuz bir şekilde birleştirebileceğiniz entegre çözümleri göz önünde bulundurmanız da yararlı olabilir. Bunlar, mekanın temizliğini kolaylaştırmak için pratik çözümler sunabilir veya anahtar amacını, örneğin görsel olarak daha belirgin bir bekleme alanı yaratmayı kolaylaştırabilir.

Yaktaş Reference | Tuzla Ibis Hotel 

Dolaşım Alanları

Dolaşım alanları da unutulmamalıdır. Koridorlar, kat bekleme alanları, spor salonları, havuzlar... Zemin boyutunda büyük ölçüde görmezden gelinen bu alanlar muazzam tasarım fırsatı sunar esasında. Malzemelerin birlikte replika omega saat kullanımı, derinlik ve kontrast yaratan renkler ve kaliteli desenlerle, ziyaretçileri bir bölgeden diğerine yönlendiren alanlarda da dikkat çekin. Maliyetler ve ağırlık kısıtlamaları nedeniyle, doğal taş ya da masif ahşap gibi malzemeler yerine LVT, gerçekçi hissi veren en ideal çözümü sunar.

Restoranlar

Restoranlar ve barlar yüksek kullanım gösterdiğinden, yüksek dayanıklılığa sahip ticari bir LVT zemin belirlemek yatırım getirisinde büyük fark yaratabilir. Bir diğer avantaj, düşük bakım gerektiren malzemelerin temizliği ve bakımının da kolaylaşmasıdır. Tasarım ve desen, restoranın ana oturma alanlarını vurgulamak için burada tekrar kullanılabilir.

Yaktaş Reference | Bursa Hilton Hotel Fitness Salonu