Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Armatür Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Armatür Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Günlük hayatta en fazla kullandığımız gereçlerden biri de armatürler… Armatürler banyo ve mutfaklarda kullanılan bir ayrıntı gibi gözükse de üretimi ve kullanımı sürecinde pek çok sebepten insan sağlığını doğrudan etkiliyor. Üstelik evde en sık kullandığımız gereçlerin başında gelen armatürlerde yıllarca kullanılabilirlik ve kalite büyük önem taşıyor.

İlk Adım Kalite ve Garanti

Armatürler çok sık kullanıldığından tercih edilen markanın kullanım ömrü oldukça önemli oluyor. Kaliteli bir armatür uzun yıllar kullanılabileceğinden, armatür seçimi yaparken yıllara meydan okuyan zamansız bir tasarım seçmeniz oldukça önem taşıyor. Ayrıca ürünün garanti süresi de dikkat edilmesi gereken bir diğer konu olarak öne çıkıyor. Çünkü garanti süresi markanın ürününe duyduğu güvenin de bir göstergesi. Bu yüzdendir ki E.C.A. markalı krom kaplı tek kumandalı – çift kumandalı batarya ve musluk gurubu ürünlerinde 20 yıl garanti veriyor.

Hygiene Değil Hygiene Plus

Tüketicilerin armatür seçerken belki de en dikkat etmeleri gereken konulardan biri de hijyen konusu. Özellikle ıslak zeminlerde büyük öneme sahip olan hijyen sorununu E.C.A., Türkiye’de ilk defa armatürlere özel geliştirdiği Hygiene Plus teknolojisiyle ortadan kaldırdı. Böylece evimizde en çok titizlendiğimiz yer olan mutfak ve banyolar Hygiene Plus teknolojisiyle hep hijyenik kalıyor.

Maksimum Tasarruf

Evlerde ya da yaşam alanlarında kullandığımız ürünlerin tasarruf kaygısı olmasının önemi kullanıcılar için çok büyük. Armatür seçimlerinde de su tasarrufunu maksimuma çıkartan model ve markalar cebinize katkı sunarken, doğal su kaynaklarını da verimli kullanmamızı sağlayacaktır. Europen Water Label etiketli ürünler armatür seçiminizde size su tasarrufu sağlayan ürünleri bulmanızı kolaylaştıracaktır. Öte yandan armatürün kullanım alanına göre farklı debi alternatiflerinde kullanılabilmesi de su tasarrufunuzu destekleyecek bir diğer unsurdur. Bazı modellerde bulunan soğuk kullanım özelliği ise, armatürünüzün sıcak su kullanım haricinde kombiyi tetikleme özelliğini kısıtlayacağından, doğalgaz tasarrufu sağlamanızı da mümkün kılar.

Çevre ve İnsan Odaklı Üretim Yapan Ürünleri Tercih Edin

Evlerimizde ve yaşam alanlarında kullanılan armatürlerin, üretim süreçlerinde kullanılan komponentlerin insan sağlığına zararlı olup olmadığına dikkat edin. Armatürde kullanılan kurşun miktarını en aza indirebilen markalar çevre ve insan sağlığına bir o kadar katkıda bulunuyorlar. Öte yandan üretimde kullanılan hammaddelerin ve yağların kalite belgelerine sahip ürünlerden elde eden firmalar, yıllarca ve güvenle bir kullanımı size sunar. Armatür satın alırken alınacak ürünün EPD sertifikasının olmasına dikkat ettiğinizde bu kriterleri yerine getirmiş ürüne ulaşmanız kolay olacaktır.

E.C.A. Önce İnsan Diyor

Yerli üretimin güçlü markası olan E.C.A. önce insan yaklaşımıyla üretimden kullanıcıya her aşamada kalite algısını iki katı kullanmayı misyon edinmiş bir marka. E.C.A. Avrupa standartlarında üretim yapan, hijyen ve tasarruf özelliklerine dikkat eden, çevresel ürün deglerasyonu maddelerini yerine getiren, güçlü servis ağına sahip köklü bir kuruluşun temsilcisi. Ürünlerinde inovasyon ve teknolojiye büyük önem veren, nihai tüketici ve konsept projelere özel üretimler gerçekleştirebilen E.C.A., bu yüzden de yıllardır Türkiye’nin güçlü markası olarak Türk halkına hizmet veriyor.