Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Mimarlar Hakkında Data Toplarken Raydan Çıkmayın

Mimarlar Hakkında Data Toplarken Raydan Çıkmayın

Teknoloji erişimi ve kullanımı ile, hem küçük hem de büyük şirketler, yalnızca mevcut ve potansiye müşterileri hakkında giderek daha fazla veri elde etmiyor, aynı zamanda veri tabanlarını ve hesap çizelgelerini doldurmak için sırtlarını dışarıdan sağladıkları verilere dayıyorlar. Sevgileri kuvvetli pazarlamacılar artık kampanyalar oluşturmak, eğilimleri keşfetmek ve kitlelerini saptamak için dikkatlerini aynı veri noktalarına veriyor.

Örneğin, bir yapı malzemesi şirketi, mimarlar için sadece BIM datalarına dayanarak bir ürün yaratıyor ve/veya pazarlıyorsa, tasarımlarında insan faktörü eksik kalabilir. Verilerin bulunabilirliği daha büyük trendleri veya sorunları belirlemenize yardımcı olsa da, en pahalı makinenin bile yaratamayacağı şeyden, insan olarak katabildiklerimizden yoksundur. Empati ve duygu.

Ufak veya sınırlı veri parçaları, birinin bir bina ile ilgili nasıl hissedeceğini, tepki vereceğini ya da etkileşime geçeceğini öngöremez çünkü her insan birbirinden farklıdır. Sahip olduğumuz her tecrübe ruh halimizi veya karar alma mekanizmamızı potansiyel olarak etkileyebilir, ve bir bilgisayarın insan doğasının inceliklerini tam olarak kavramasını beklemek gerçek dışıdır. Neticede bir bireyi harekete geçiren demografikler değil psikografiklerdir.

Data konusunda uzman olduğumuzu iddia etmiyoruz, fakat “insan” konusuna hakimiz çünkü insanız. Sonuçta, hedeflemeye çalıştığınız da insandır. Mimarlar, tasarımcılar, müteahhitler ve yapı sektörüne bir şekilde dahil herkes insandır, bunu unutmamalıyız. Gönderdiğiniz otomatik e-posta, markanızın ve şirketinizin piyasadaki konumu için güzel bir hatırlatıcı olabilir ancak sizi diğerlerinden ayıran şey bu değildir. Mimarlar, üreticilerin bağlantı kurmalarını ve anlamlı ilişkiler inşa etmelerini istiyorlar.

Bir dahaki sefere, bir ürün veya kampanya yaratmak ya da oluşturmak için data kullanırken, insan unsurunun ne kadar önemli olabileceğini unutmayın. O e-postayı tek tuşla binlerce müşteriyi göndermek yerine telefonu etmeyi ya da birlikte geçireceğiniz bir öğle yemeğinde kendi datanızı kendiniz toplayın.